Kamara

A közjegyzők működését a székhelyük szerinti területi kamara felügyeli. A kamarai tagság kötelező, a közjegyzői kinevezéssel, külön belépés nélkül jön létre. A közjegyzői kamara közgyűlése választja meg a területi kamara elnökségét és elnökét. A négy évenként tartott választások közötti időben az elnökség a karon kívül képviseli az adott területen működő közjegyzők érdekeit, a karon belül pedig érvényesíti a jogszabályban előírt ellenőrzést és szükség esetén fegyelmi eljárást kezdeményez.

A Budapesti Közjegyzői Kamara címe: 1016 Bp., Naphegy u. 33. II/5. tel:+06 1 312 1695, +36 1 269 1440, elnök: dr. Balogh Zsigmond.

Magyarországon öt területi kamara működik: Budapest, Győr, Pécs, Miskolc és Szeged székhellyel. A területi kamarák alkotják a Magyar Országos Közjegyzői Kamarát, a Magyar Országos Közjegyzői Kamarát az elnök, illetve az elnökség vezeti, stratégiai kérdésekben a területi kamarák küldötteiből álló, rendszeresen összehívott választmány dönt. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara a közjegyzők karon kívüli hazai és nemzetközi képviseletét látja el, valamint a területi kamarák működési összhangját teremti meg.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara címe: 1026 Budapest II., Pasaréti út 16. tel:489-48-80, elnök: dr. Tóth Ádám.