Zálogjogi Nyilvántartás

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2014. március 15-i hatálybalépése óta a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 262. §-ának (2) bekezdése szerinti zálogjogi nyilvántartásba (ZONY) új zálogjogot nem lehet bejegyezni. Ugyanakkor a még fennálló, a ZONY-ba bejegyzett zálogjogok módosítása, valamint törlése továbbra is a 2014. március 14-én hatályban volt szabályok [1959. évi IV. törvény; 1960. évi 11. törvényerejű rendelet] szerint történik.

A ZONY-ba a hitelbiztosítéki rendszer internetes felületén keresztül bárki ingyenesen betekinthet. Ha a ZONY-ba való betekintés eredménye az, hogy a ZONY nyilvántart olyan zálogjogi bejegyzést, amelyet még nem töröltek, a bejegyzés adatainak megismerése végett a betekintést végző a közjegyzőnél tekinthet be a ZONY-ba a 11/2001. (IX. 1.) IM rendelet betekintésre vonatkozó szabályai szerint.

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a 2014. március 15-e óta létrejött zálogjogot a hitelbiztosítéki nyilvántartásba kell bejegyezni.

 

Foglaljon Nálunk

cím dekoráció

Időpontot

cím dekoráció

A gyorsabb ügyintézés és a várakozási idő lerövidítése érdekében kérjük, hogy az alábbi felület kitöltésével egyeztessen előzetesen időpontot irodánkkal.